Stačí len pár ingrediencií a chutné jedlo je na svete. Takým je napríklad aj paradajková polievka. Príprava tejto polievky je navyše skvelým spôsobom, ako zaradíte do svojho jedálnička paradajky, ktoré majú nespočetné množstvo zdravotných benefitov. Miska tejto lahodnej polievky teda nie je iba na uspokojenie vašich chuťových buniek, ale aj ochrana pre zdravie vášho tela a imunity.
Recept na paradajkovú polievku
Túto hladkú krémovú paradajkovú polievku budete chcieť okamžite zaradiť do svojho pravidelného jedálnička, pretože je veľmi jednoduchá na prípravu. Týmto receptom nič nepokazíte, pretože potrebujete iba niekoľko ingrediencií – väčšinu z nich budete mať pravdepodobne hneď po ruke.
Ingrediencie na 6 porcií paradajkovej polievky
Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:
1 PL olivového oleja
40 g masla
1 nakrájanú žltú cibuľu
2 nasekané strúčiky cesnaku
1 plechovka zaváraných paradajok
4 šálky zeleninového vývaru
1/2 šálky hustej smotany na šľahanie
Soľ a korenie podľa chuti
Voliteľné ingrediencie: Extra smotana, nasekaná petržlenová vňať a/alebo bazalka
Postup na prípravu paradajkovej polievky:
- Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a maslo na strednom ohni. Pridáme cibuľu a restujeme 4 minúty alebo kým nebude priesvitná.
- Pridáme cesnak a varíme 1 minútu, kým zjemnie a začne voňať.
- Primiešame paradajky spolu s vývarom. Na prudkom ohni privedieme do varu. Znížime teplotu na minimum a varíme 10-15 minút.
- Odstavíme z ohňa. Ponorným mixérom rozmixujeme polievku dohladka.
- Hrniec s polievkou znova vrátime na oheň a vmiešame smotanu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Polievku podávame horúcu, pokvapkanú smotanou a prípadne s nasekanou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.
ZDRAVOTNÉ BENEFITY PARADAJOK
- Paradajky sú bohaté na antioxidanty, ktoré podporujú imunitu a znižujú riziko vzniku rakoviny
- Paradajky sú skvelým zdrojom vitamínu A a C.
Máte radi polievky a hľadáte inšpirácie aj na iné chutné recepty? Vyskúšajte jednoduchý recept na krémovú hokkaido polievku alebo ľahkú zelerovú polievku.