Prinášame vám ďalší recept na ľahkú a najmä zdravú polievku, ktorá je vhodná aj ako obed v týchto horúčavách. Zelerová polievka je zdravou nízkokalorickou voľbou na obed či na večeru, na ktorej si veľmi pochutnáte. Na jej prípravu nebudete potrebovať veľa ingrediencií ani času. Celá príprava vám zaberie maximálne 15 minút a samotné varenie približne 40 minút.

Ingrediencie na zelerovú polievku

Na prípravu 3-4 porcií budete potrebovať:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 300 g zeleru nakrájaného na plátky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g zemiakov ošúpaných a nakrájaných na kocky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml mlieka
  • chrumkavý chliebrecept-na-celerovu-polievku

Zelerová polievka: postup

1. Vo veľkom hrnci zohrejte olej na strednom ohni a pridajte zeler, cesnak a zemiaky. Pridajte troška vody a väčšiu štipku soli a varte za pravidelného miešania aspoň 15 minút. Pokiaľ by sa vám zelenina začala lepiť, opäť pridajte trochu vody.

2. Zeleninu zalejte zeleninovým vývarom a priveďte ju do varu. Potom ju stiahnite z plameňa a duste ďalších 20 minút, kým sa zemiaky nerozpadnú a zeler nezmäkne. Na rozmixovanie polievky použite tyčový mixér. Aby bola polievka krémovejšia a ľahká, nalejte mlieko a znova rozmixujte. Podľa chuti polievku zo zeleru okoreňte a podávajte s chrumkavým chlebom.

celerova-polievka-recept

Zelerová polievka je veľmi rýchla, zdravá, chutná a naozaj jednoduchá na prípravu. Ak premýšľate, čo spraviť ako druhé hlavné jedlo, máme pre vás recept na výbornú zdravú pizzu alebo sladký obed v podobe nadýchaných palaciniek.