Domáce lasagne sú klasickou a chutnou večerou, ktorú by mala vyskúšať každá rodina. Recept na lasagne s mletým mäsom určite splní všetky vaše očakávania – jemné pláty cestovín, syrová plnka a bohatá mäsová paradajková omáčka vytvárajú dokonalú kombináciu, ktorú nebudete vedieť prestať jesť.

Recept na lasagne s mletým mäsom

Príprava tejto talianskej špeciality sa zdá zložitá a zdĺhavá, no nie je to tak a chutný výsledok stojí rozhodne za to. Tento recept na lasagne s mletým mäsom vám zaberie približne pol hodinu. Následne stačí už len hodinku počkať, kým sa jedlo poriadne upečie. Ak však hľadáte niečo jednoduchšie, vyskúšajte napríklad špagety Carbonara či domácu Focacciu.

Ingrediencie na lasagne s mletým mäsom:

  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 220 g sladkej talianskej klobásy
  • 1 ČL mletého cesnaku
  • 1,5 l paradajkovej omáčky
  • 420 g ricotta / cottage syra
  • 3 šálky strúhaného syra mozzarella
  • 2 veľké vajcia
  • 3/4 šálky strúhaného parmezánu
  • 2 ČL  sušenej petržlenovej vňate
  • ¼ ČL soli
  • ¼ ČL mletého korenia
  • 12 ks cestovín na lasagne

servirovanie-lasagni-1024x536

Postup na prípravu cestovín lasagne s mletým mäsom

  1. Rúru si predhrejte na 180°C. Medzitým si vo veľkej panvici, na strednom ohni, opražte mleté hovädzie mäso a klobásu. Pridajte mletý cesnak, paradajkovú omáčku  a nechajte dusiť cca 5 minút.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte ricottu, 2 šálky syra mozzarella, vajcia, ½ šálky strúhaného parmezánu, sušenú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešajte
  3. Teraz si pripravte zapekaciu misu alebo pekáč a vystriekajte ho olejom v spreji.
  4. Na dno pekáča rozotrite trochu pripravenej omáčky a prikryte 3-mi nevarenými lasagne cestovinami. Na vrch pridajte 1/3 syrovej zmesi a ¼ omáčky.
  5. Teraz vrstvy opakujte. (cestoviny, syr, omáčka)
  6. Navrch dajte zvyšné cestoviny, omáčku, šálku mozzarelly a parmezán.
  7. Pekáč/Misu prikryte alobalom, ktorý pred tým prestriekajte olejom. To zabráni prilepeniu syra.
  8. Lasagne pečieme 50 minút. Následne alobal odstráňte a pečte ďalších 10 minút. Pred krájaním a podávaním nechajte jedlo ešte 10 minút odstáť.