Hľadáte rýchly a jednoduchý recept, ktorý bude navyše obsahovať všetky potrebné makroživiny? Vyskúšajte tento recept na avokádovú omáčku, ktorú môžete podávať spolu s proteínovými cestovinami. Zdravú večeru môžete mať pripravenú už za 15 minút.
Recept na avokádovú omáčku
Milujete cestoviny na akýkoľvek spôsob? Potom určite vyskúšajte tento rýchly, jednoduchý a najmä zdravý recept, ktorý budete mať hotový už za 15 minút. Ide o recept na avokádovú omáčku. Recept je vhodný aj pre ľudí, ktorí majú intoleranciu na lepok alebo laktózu. Jednoduchým spôsobom môžete ingrediencie vymieňať podľa toho, na čo máte chuť.
Avokádovú omáčku môžete podávať s rôznymi druhmi cestovín, a to s fettucine alfredo, tortellini, penne, rigatoni, ale aj so špagetami. Pokiaľ máte nejakú intoleranciu, napríklad na lepok alebo chcete zdravšiu verziu tohto pokrmu, pokojne zvoľte nízkosacharidové cestoviny z cíceru alebo šošovice. Do jedla si môžete tiež pridať rôzne druhy proteínov, a to kuracie mäso, tofu, losos či krevety. Možností je nekonečno.
Recept na avokádovú omáčku: ingrediencie
Na prípravu avokádovej omáčky budete potrebovať:
1 veľké avokádo
1/2 šálky špenátových listov
1/4 šálky olivového oleja
1/4 šálky nesladeného kešu mlieka
2 ČL sušenej bazalky
1 ČL cesnakového prášku
soľ/korenie (podľa chuti)
Ingrediencie navyše: tento pokrm môžete taktiež podávať s rôznymi druhmi zeleniny, a to s brokolicou, cuketou, mrkvou, pečenou špargľou alebo paradajkami. Ako ozdobu môžete použiť oriešky, mandle, pistácie či strúhaný syr.
Návod na prípravu avokádovej omáčky
- Avokádo si ošúpte a odstráňte jadierko (kôstku).
- Všetky ostatné ingrediencie vložte do kuchynského mixéra a rozmixujte ich do hladka.
- Medzitým si uvarte cestoviny podľa návodu na prípravu.
- Cestoviny sceďte a polejte avokádovou omáčkou.
- Na vrch si cestoviny ozdobte ingredienciou podľa vlastného výberu.
Tipy na prípravu avokádovej omáčky
- Omáčku nikdy neprihrievajte a nezohrievajte, tým, že obsahuje avokádo, mohla by zhnednúť.
- Omáčku podávajte len na čerstvo uvarené cestoviny, tým bude pokrm teplý.
- Omáčku je možné podávať aj za studena. Vždy bude chutiť skvelo.
Pokiaľ máte chuť na zelený obed alebo zelenú večeru, ako polievku môžete vyskúšať náš recept na krémovú brokolicovú polievku. Prajem vám dobrú chuť.