Jednoduchý recept na krémovú brokolicovú polievku

S podobným označením

Jablkové palacinky z ovsených vločiek – rýchle, jednoduché a zdravé raňajky

Zdravé jablkové palacinky z ovsených vločiek! Tieto palacinky sú sladké, dokonalo ochutené a super nadýchané! Neváhajte a urobte si tieto jednoduché zdravé raňajky aj...

Upečte si voňavé tekvicové muffiny

Ak premýšľate nad lahodným jesenným receptom, vyskúšajte tekvicové muffiny. Aj keď pri pomyslení na tekvicu vám napadne skôr slaný recept, napríklad taká tekvicová polievka,...

Recept na rýchlu, chutnú a zdravú paradajkovú polievku

Stačí len pár ingrediencií a chutné jedlo je na svete. Takým je napríklad aj paradajková polievka. Príprava tejto polievky je navyše skvelým spôsobom, ako...

Viete, na čo je kolagén? Účinky sa prejavia viac ako len na vašej kráse

Kolagénové doplnky výživy slávia dlhodobo úspechy u žien, ktoré si od nich sľubujú krajšiu pleť, menej vrások, silnejšie vlasy a nechty. Ale kvalitný kolagén...

Ak ste fanúšikom krémových polievok, túto lahodnú polievku si okamžite zamilujete. Tento recept na krémovú brokolicovú polievku je veľmi jednoduchý, rýchly a premení obyčajnú brokolicu na jemné a neuveriteľne chutné jedlo.

Recept na krémovú brokolicovú polievku

Najchutnejšia a najjemnejšia brokolicová polievka, alebo inak povedané krém, poteší chuťové bunky nejedného milovníka dobrého jedla. Recept na krémovú brokolicovú polievku nie je vôbec zložitý, k jeho príprave vám stačí len jeden hrniec, pár ingrediencií a menej ako 40 minút. Vďaka správnemu dodržaniu pomerov ingrediencií a uvedeného postupu, dosiahnete 4 porcie ľahkého predjedla. Recept však viete jednoducho prispôsobiť aj väčšiemu počtu ľudí. Okrem toho je brokolica skvelým antioxidantov, má veľa vitamínov a železa, a to znamená, že patrí medzi tie potraviny, vďaka ktorým ostanete zdraví.

brokolicova polievka

Ingrediencie na brokolicovú polievku:

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:
3 šálky kuracieho vývaru
1 čajová lyžička soli
1/2 lyžička čierneho korenia
1 lyžica cibuľového korenia
1 čajová lyžička cesnakového prášku
1/2 lyžičky sušeného tymianu
500 g  čerstvej alebo mrazenej brokolice
1/4 šálky hustej smotany
1/4 šálky strúhaného parmezánu

Postup na prípravu brokolicovej polievky

  1. Do veľkého hrnca pridajte kurací vývar, soľ, čierne korenie, tymian a cibuľový a cesnakový prášok.
  2. Následne pridajte brokolicu a pri silnom ohni priveďte k varu. Pri čerstvej brokolici bude proces trvať cca 5 minút, pri mrazenej 10.
  3. Teplotu mierne znížte, hrniec prikryte a nechajte variť 10-15 minút, kým brokolica nezmäkne.
  4. Oheň vypnite a pomocou mixéra, po častiach polievku do hladka rozmixujte.
  5. Znovu zapnite mierny oheň, primiešajte smotanu, parmezán a hotový brokolicový krém len mierne ohrejte a podávajte.

Tipy, ako dosiahnuť čo najlepšiu krémovú brokolicovú polievku

  • Množstvo soli, ktoré v recepte využijete, závisí aj od slanosti vášho vývaru. Preto je dobré polievku priebežne ochutnávať a doladiť jej slanosť a chuť.
  • Uistite sa, že korenie, ktoré používate, je čerstvé! Zastarané korenie môže polievku, ale aj iné jedlá ľahko zničiť.
  • Namiesto nahrubo nastrúhaného parmezánu použite parmezán nastrúhaný najemno. Ten dodá polievke skvelú chuť a pomôže s jej zahustením.
  • Ak obľubujete extra krémové polievky, nebojte sa do receptu pridať viac smotany.
  • Polievku viete pripraviť aj na vegetariánsky či vegánsky spôsob. Stačí na miesto kuracieho vývaru použiť vývar zeleninový, a parmezán so smotanou nahradiť ich rastlinnou náhradou.

brokolicova polievka
Zdroj: https://www.oliveandmango.com/broccoli-soup/

Uchovanie zvyškov polievky

Ak ste nezvládli dojesť všetky porcie, nezúfajte. Zvyšky môžete uchovávať v chladničke, vo vzduchotesnej nádobe, 3-4 dni. Pri konzumácii ich potom len jemne prikryté zohrejte v mikrovlnnej rúre. Túto polievku môžete zamraziť aj po jednotlivých porciách v zakrytých hrnčekoch. Aby sa mrazená polievka pri zohrievaní nezrazila, ohrievajte ju v mikrovlnnej rúre na polovičnom výkone a každých 30 sekúnd premiešajte.

Ak hľadáte inšpirácie na prípravu rôznych dezertov, vyskúšajte naše recepty napríklad na nadýchané palacinky či nepečený cheesecake.

Odporúčame

Recept na najlepšie tartiflette – pravé francúzske zemiaky

Chrumkavé zemiaky, roztápajúci sa syr a kúsky slaninky – ide o tartiflette, alias pravé francúzske zemiaky, kráľovnú zimných francúzskych jedál pochádzajúcu zo Savojských Álp....

Rýchly a jednoduchý recept na slaný karamel

Karamel je veľmi univerzálnou ingredienciou, ktorú môžete použiť ako do dezertov, tak aj do hlavných jedál. Pripraviť však chutný slaný karamel nemusí byť až...

Jablkové palacinky z ovsených vločiek – rýchle, jednoduché a zdravé raňajky

Zdravé jablkové palacinky z ovsených vločiek! Tieto palacinky sú sladké, dokonalo ochutené a super nadýchané! Neváhajte a urobte si tieto jednoduché zdravé raňajky aj...

Recept na domáci chlieb z droždia s chrumkavou kôrkou

Zvyšujúca sa cena potravín mnohých ľudí núti siahať aj po iných alternatívach a kupovať potraviny, ktoré sú lacnejšie. Aj chlieb a pečivo za posledné mesiace výrazne...

Upečte si voňavé tekvicové muffiny

Ak premýšľate nad lahodným jesenným receptom, vyskúšajte tekvicové muffiny. Aj keď pri pomyslení na tekvicu vám napadne skôr slaný recept, napríklad taká tekvicová polievka,...

Odporúčané články