Preneste sa do Talianska: Vyskúšajte náš recept na tradičné talianske lasagne

S podobným označením

Recept na zdravú fitness pizzu

Pizza nie je zrovna jedlo, ktoré by vám napadlo pri slovnom spojení „zdravá strava“, ale verte, že so správnym receptom viete mať aj z pizze...

Zdravá pochúťka? Pripravte si banánový chlieb podľa tohto receptu

Chcete niekoho potešiť? Skúste tento recept na banánový chlieb. Táto zdravá pochúťka sa stala hitom počas začiatku pandémie, kedy sme boli všetci doma a skúšali...

Preneste sa do Talianska: Vyskúšajte náš recept na tradičné talianske lasagne

Pokiaľ ste milovníkom talianskej kuchyne a na predchádzajúcom recepte na focacciu ste si pochutnali, určite vyskúšajte aj tento. Lasagne sú talianske jedlo zložené z cestovín v podobe...

Pripravte si chutný a rýchly letný obed. Vyskúšajte recept na paradajkovú polievku

Nemáte počas leta chuť na ťažké jedlá? Vyskúšajte rýchle a ľahké polievky, ktoré sú skvelou alternatívou letného obeda. Letné polievky sú nielen zdravé a chutné, ale...

Pokiaľ ste milovníkom talianskej kuchyne a na predchádzajúcom recepte na focacciu ste si pochutnali, určite vyskúšajte aj tento. Lasagne sú talianske jedlo zložené z cestovín v podobe širokých rezancov, ktoré sú plnené hovädzím mäsom, paradajkami a omáčkou. Ako každé tradičné talianske cestoviny aj tieto sa posypávajú parmezánom. Pokiaľ sme vám na nich už teraz spravili chuť, náš recept na tradičné talianske lasagne si zamilujete.

ingrediencie na lasagne

Ingrediencie na 12 porcií (pekáč):

  • 400 g talianskej klobásy
  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • ½ šálky nakrájanej cibule na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka drvených paradajok
  • 2 plechovky paradajkového pretlaku
  • 2 plechovky paradajkovej omáčky
  • ½ šálky vody
  • 2 čajové lyžice kryštálového cukru
  • Za hrsť sušených listov bazalky
  • ½ čajovej lyžičky feniklových semienok
  • ½ čajová lyžička talianskeho korenia
  • 1 čajová lyžička soli alebo podľa chuti
  • ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • Za hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 12 ks lasagne
  • 400 g syru ricotta
  • 1 vajce
  • 1 mozzarella nakrájaná na plátky
  • ¾ šálky nastrúhaného parmezánurecept na talianske lasagne

Recept na lasagne: Postup

  1. Cibuľu a cesnak podusíme na rozohriatom oleji a pridáme klobásu a mleté mäso. Do zmesi vmiešame drvené paradajky, paradajkový pretlak, paradajkovú omáčku a vodu. Zmes ochutíme cukrom, bazalkou, feniklovými semienkami, talianskym korením, 1 lyžičkou soli, čiernym korením a petržlenovou vňaťou. Za občasného miešania dusíme prikryté asi hodinu a pol.
  2. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodou, do ktorej pridáme lasagne. Lasagne varíme vo vriacej vode 8 až 10 minút. Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
  3. V miske zmiešame ricottu s vajcom, zvyšnou petržlenovou vňaťou a 1/2 lyžičky soli.
  4. Predhrejeme rúru na 190 °C.
  5. Rozotrieme 1 1/2 šálky mäsovej omáčky na dno misy na zapekanie. Na mäsovú omáčku položíme pozdĺžne lasagne – 6 ks. Potrieme jednou polovicou zmesi z ricotty. Navrch dáme tretinu mozzarelly. Na mozzarellu nalejeme 1 1/2 šálky mäsovej omáčky a posypeme 1/4 šálky parmezánu. Vrstvy zopakujeme a na vrch pridáme zvyšnú mozzarellu a parmezán. Zakryjeme fóliou, aby sme zabránili prilepeniu. Fóliu nastriekame sprejom na varenie a uistime sa, že sa fólia nedotýka syra.
  6. Pečieme v predhriatej rúre cca 25 minút. Odstránime fóliu a pečieme ďalších 25 minút. Pred podávaním necháme lasagne na 15 minút ochladiť.

Teraz už len stačí lasagne posypať parmezánom podľa chuti a vychutnať si kúsok Talianska! Ak vám nestačí len hlavné jedlo, vyskúšajte aj recept na našu rýchlu a ľahkú paradajkovú polievku a máte plnohodnotný obed hotový.

 

Odporúčame

Vyskúšajte recept na hrnčekový koláč s jablkami

Kalendár sezónnosti ovocia ukazuje, že práve teraz je obdobie jabĺk. Jablká vo všeobecnosti patria medzi najobľúbenejšie slovenské ovocie, ktoré si môžete zakúpiť po celý...

Panna cotta recept: Pripravte si tento tradičný taliansky dezert

Jednoduchý, krémový a chladený taliansky dezert – to je panna cotta. Recept na tradičnú panna cotta-u vám odhalí základ a zároveň otvorí dvere k...

Recept na domáce tiramisu ako z Talianska

Jedným z obľúbených letných dezertov je nepochybne klasické tiramisu. Jeho bohatá, krémová textúra s nádychom espressa, si získala ľudí po celom svete a niet...

Ľahká zelerová polievka na leto

Prinášame vám ďalší recept na ľahkú a najmä zdravú polievku, ktorá je vhodná aj ako obed v týchto horúčavách. Zelerová polievka je zdravou nízkokalorickou voľbou na...

Recept na ľahký rebarborový koláč s jahodami

Ak ste čaro rebarbory ešte neobjavili alebo práve naopak áno a jej kyslastú chuť milujete, tento recept na rebarborový koláč s jahodami je ako stvorený pre...

Odporúčané články