Humus je pokrm zo Stredného východu, ktorý konečne prišiel aj k nám. Je chutný, výživný a ľahký. Nedivíme sa preto, že sa stal ihneď obľúbeným pokrmom aj v našich končinách. Humus tvorí cícer a sezamová pasta tahini, ktorú zoženiete už takmer v každom obchode. Balený humus ponúkajú aj obchodné reťazce, avšak vy si ho viete jednoducho pripraviť a dochutiť doma podľa svojich predstáv. Prinášame vám hneď niekoľko receptov na chutné humusy, ktoré si zamilujete. Vo všetkých receptoch stačí rozmixovať cícer spolu s ostatnými ingredienciami.

Humus zo sušených paradajok

  • Plechovka sterilizovaného cíceru
  • 80 g sušených paradajok
  • 1 PL tahini pasty
  • 4 PL oleja zo sušených paradajok
  • hrsť vlašských orechov
  • soľ

Dizajn-bez-nazvu-7-1

Kari humus

  • Plechovka sterilizovaného cíceru
  • 1 PL tahini pasty
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 ČL kurkumy
  • 2 ČL kari korenia
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ
  • čierne korenie

Dizajn-bez-nazvu-8

Humus s červenou repou

  • 2 konzervy cíceru
  • 800 g cvikle
  • 2 PL tahini pasty
  • 4 PL olivového oleja
  • 3/4 ČL sušeného cesnaku
  • šťava z 2 citrónov
  • 1 PL rímskej rasce
  • soľ
  • čierne korenie

Dizajn-bez-nazvu-5-1

Tekvicový humus

  • 350 g tekvicového pyré
  • 250 g cícer (z jednej celej 400 g  konzervy)
  • 2 strúčiky pečeného cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL tahini pasty
  • Soľ
  • Čierne korenie

Dizajn-bez-nazvu-6-1