Humus je pokrm zo Stredného východu, ktorý konečne prišiel aj k nám. Je chutný, výživný a ľahký. Nedivíme sa preto, že sa stal ihneď obľúbeným pokrmom aj v našich končinách. Humus tvorí cícer a sezamová pasta tahini, ktorú zoženiete už takmer v každom obchode. Balený humus ponúkajú aj obchodné reťazce, avšak vy si ho viete jednoducho pripraviť a dochutiť doma podľa svojich predstáv. Prinášame vám hneď niekoľko receptov na chutné humusy, ktoré si zamilujete. Vo všetkých receptoch stačí rozmixovať cícer spolu s ostatnými ingredienciami.
Humus zo sušených paradajok
- Plechovka sterilizovaného cíceru
- 80 g sušených paradajok
- 1 PL tahini pasty
- 4 PL oleja zo sušených paradajok
- hrsť vlašských orechov
- soľ
Kari humus
- Plechovka sterilizovaného cíceru
- 1 PL tahini pasty
- 1 strúčik cesnaku
- 4 PL olivového oleja
- 1 ČL kurkumy
- 2 ČL kari korenia
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ
- čierne korenie
Humus s červenou repou
- 2 konzervy cíceru
- 800 g cvikle
- 2 PL tahini pasty
- 4 PL olivového oleja
- 3/4 ČL sušeného cesnaku
- šťava z 2 citrónov
- 1 PL rímskej rasce
- soľ
- čierne korenie
Tekvicový humus
- 350 g tekvicového pyré
- 250 g cícer (z jednej celej 400 g konzervy)
- 2 strúčiky pečeného cesnaku
- 4 PL olivového oleja
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 PL tahini pasty
- Soľ
- Čierne korenie