Po náročnom a dlhom dni v práci môže aj príprava večere znamenať veľký problém. My vám však prinášame veľmi chutný a rýchly recept na quesadillu so syrom a šampiňónmi, ktorý si môžete obmieňať a pripravovať so surovinami, na ktoré máte chuť. Navyše celá príprava vám zaberie menej ako 30 minút.
Recept: Quesadilla so syrom a šampiňónmi
Máte chuť na mexický pokrm, no práve quesadilla so šampiňónmi vás veľmi neláka? To nie je žiaden problém. Quesadillu si môžete pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho s čímkoľvek, na čo máte chuť. Pokojne si ju pripravte s mäsom, so zeleninou či s fazuľovou náplňou. V tomto prípade sa fantázii a chutiam medze nekladú. Dôležitou surovinou je však tortilla a syr, ktoré by v quesadille nemali chýbať. Okrem toho, že ide o chutný recept, je aj rýchly a počas prípravy si pokojne môžete na chvíľu oddýchnuť, pretože quesadilla sa upečie už za 12 minút úplne sama.
Suroviny na quesadillu so syrom a šampiňónmi
V tomto prípade vám dáme recept práve na variant quesadilly so syrom a šampiňónmi, na ktorú budete potrebovať:
- tortillu
- syr podľa chutí
- šampiňóny
- špenát
- olivový olej
- soľ a korenie
Návod na prípravu quesadilly so syrom a šampiňónmi
- Očistite a narežte si šampiňóny na malé kúsky a urestujte ich do mäkka na panvici a olivovom oleji. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Špenát si umyte a narežte na malé kúsky. Môžete si ho čerstvý pridať do quesadilly, prípadne ho pridať do urestovaných šampiňónov, avšak počítajte s tým, že špenát sa stiahne na minimum.
- Nastrúhajte si syr na malé kúsky.
- Predhrejte si vopred rúru na 200 °C.
- Zľahka potrite jednu stranu tortily olivovým olejom a položte na plech vystlaný papierom na pečenie naolejovanou stranou nadol.
- Do polovice tortily navrstvite všetky vopred pripravené suroviny, a to šampiňóny, špenát a syr a tortilu preložte.
- Tortily dajte zapiecť na 6 minút a po 6 minútach ju otočte na druhú stranu a opäť nechajte piecť ďalších 6 minút do zlata.
- Takto pripravené quesadilly môžete podávať s rôznymi omáčkami, na ktoré máte chuť.
Tipy na prípravu quesadilly so syrom a šampiňónmi
- Akúkoľvek zeleninu budete používať, vopred je dobré si ju urestovať do mäkka, prípadne ju zohrejte na pár minút v mikrovlnke, aby zelenina zmäkla.
- Použiť môžete rôzne špenátové, cviklové alebo špaldové tortily.
- Olej nie je nutné vôbec používať.
- Môžete vždy obmieňať iný syr a tým získate opäť inú a zaujímavú chuť quesadilly.
- Ak chcete ušetriť ešte viac času, môžete si kúpiť vopred nakrájané huby alebo použiť baby špenát, ktorý vôbec netreba krájať na menšie kúsky.
Quesadilla je chutná, chrumkavá a plná živín a navyše ju môžete pripraviť pre celú rodinu naraz a ušetriť tak množstvo času. Stačí jednoducho použiť väčší plech a do neho naskladať všetky quesadilly. Pokiaľ chcete pripraviť svojej rodine aj chutnú polievku, odporúčame pripraviť jesennú hokkaido polievku podľa nášho receptu.