Očakávate návštevu a premýšľate, aký zákusok by ste svojim hosťom pripravili? Vyskúšajte tento recept na nepečený cheesecake z Lotus sušienok. Tento cheesecake vás prekvapí lahodnou chuťou. O to viac si tento cheesecake zamilujete, ak máte radi sladké a Lotus sušienky. Pripravte si tento dezert jednoducho a podľa nášho receptu.

Recept na nepečený Lotus cheesecake

Ak premýšľate nad tým, aký zákusok by ste pripravili, rozhodne odporúčame tento recept na nepečený Lotus cheesecake, ktorý má výraznú lahodnú chuť. Recept je určený na prípravu 10 – 12 kusov cheesecake-u. Pomer ingrediencií si však môžete prispôsobiť, pretože cheesecake je pomerne dosť sladký a Lotus sušienky sú charakteristické svojou výraznou perníkovou chuťou. Taktiež je tento pomer ingrediencií určený na prípravu cheesecake-u v okrúhlej forme s priemerom 23 cm.

IMG_2520-scaled-2-kopia
Zdroj: mykitchenstories.se/lotus-biscoff-cheesecake/

Ingrediencie na nepečený Lotus cheesecake

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať len 8 surovín.

Korpus:
100 g masla
30 lotusových sušienok

Plnka:
600 g smotanového syra (nátierky)
3 dl smotany na šľahanie
300 g práškového cukru
1 vanilkový cukor

Poleva:
1 Lotus Biscoff nátierka s hmotnosťou 400 g
3 dl smotany na šľahanie
Lotusové sušienky na ozdobenie

Návod na prípravu nepečeného Lotus cheesecake-u

  1. Formu s priemerom 23 cm vysteľte papierom na pečenie. Aj spodok aj boky.
  2. V kuchynskom robote ručne alebo v mažiari rozmixujte sušienky do hladka, na strúhanku.
  3. V hrnci rozpustíte maslo a zmiešajte so sušienkovou strúhankou na tvárnu hmotu.
  4. Natlačte sušienkovú hmotu na dno formy pomocou polievkovej lyžice tak pevne, ako môžete, aby na dne nezostali žiadne voľné omrvinky.
  5. Počas prípravy plnky vložte formu do chladničky.
  6. Pomocou mixéra na strednej rýchlosti vyšľahajte smotanový syr a šľahačku do krémova.
  7. Preosejte práškový cukor a vanilkový cukor. Ingrediencie opatrne vareškou vymiešajte na hladký krém.
  8. Plnku rozotrite na korpus v rovnomernej vrstve. Počas prípravy polevy vložte takto pripravený cheesecake do chladničky stuhnúť.
  9. Otvorte plechovku nátierky Lotus Biscoff, odstráňte papier, ktorý zatvára otvor a plechovku zohrejte v mikrovlnnej rúre na maximálny výkon na 30 sekúnd. Vďaka tomu bude nátierka zo sušienok viac tekutá a ľahšie roztierateľná.
  10. Stuhnutý cheesecake vyberte z chladničky a nalejte rovnomerne roztopenú Lotus nátierku na vrch cheesecake-u. Ak chcete svoj nepečený cheesecake ozdobiť, pokojne vyšľahajte aj smotanu na šľahanie a urobte rovnomerne malé pusinky na vrch koláča. Predtým však vložte cheesecake do chladničky minimálne na hodinu.
  11. Ak šľahačku nepoužijete, vrch cheesecake-u nezabudnite ozdobiť aj rozdrvenými sušienkami, prípadne celými kusmi sušienok. V tomto prípade sa fantázií a kreativite pri zdobení medze nekladú.

Nech sa páči, toto je recept na nepečený cheesecake z Lotus sušienok. Prajeme vám dobrú chuť.

IMG_2507-scaled-kopia
Zdroj: mykitchenstories.se/lotus-biscoff-cheesecake/

Ak milujete sladké raňajky, pokojne vyskúšajte aj náš recept na nadýchané palacinky s ovocím.